Hvordan endre passordet på nettet ditt?

06.oktober.2022 - Internett - av Camilla Husby Ludviksen
Når vi installerer fiber hjemme hos deg settes det et standard passord på WiFi-nettet. Dette passordet består gjerne av mange tall og bokstaver i tilfeldig rekkefølge. Du har mulighet til å senere gå inn og endre passord på nettet ditt.

Her finner du en oppskrift på hvordan du skal gjøre det. Fremgangsmåten på passordbytte er litt forskjellig basert på hvilken ruter du har, derfor har vi laget egne oppskrifter for EG400 WiFi-ruter, Zhone 24xx og Zhone 27xx. 

Det er få av oss som går rundt og husker det standard passordet som blir satt når du får fiber installert hjemme. Derfor er det kjekt å ha muligheten til å kunne sette det passordet du selv ønsker på WiFi-nettet. Under finner du snarveier til oppskrifter på hvordan du går fram. 

EG400

Har du en Inteno EG400 ruter som ser slik ut? Da trykker du på knappen under bildet og følger oppskriften i hjelpeartikkelen. 

 

Bytte passord EG400

 

Zhone 24xx og 27xx

Har du en Zhone 24xx eller 27xx som ser ut slik som de på bildet? Da trykker du på knappen under bildet og følger oppskriften i hjelpeartikkelen. 


Bytte passord Zhone 24xx og 27xx

WiFi-tips

WiFi er en forkortelse som brukes om trådløst lokale datanettverk som gjør at du kan koble datamaskiner, smarttelefoner og andre trådløse enheter på for å få tilgang til internett. Visste du at det er tiltak du selv kan gjøre for å forbedre det trådløse nettet ditt? Det kan du lese mer om her.

Vi er ikke langt unna

Syns du bytte av passord eller tiltak for å forbedre WiFi-nettet var litt avansert? Fortvil ikke - vi er ikke langt unna. Her finner du åpningstider og kontaktinformasjon til kundesenteret vårt, hvor våre hyggelige kundekonsulenter sitter klare for å hjelpe deg. 

Vi har også en egen Bredbåndspatrulje* som kan rykke ut og hjelpe deg med å løse nettverksutfordringer!

*Bredbåndspatruljen er foreløpig bare tilgjengelig i Kristiansund (og Frei) og på Averøy. 

Les mer om Bredbåndspatruljen

30.august.2023

Fiber vs. 5G - hva er forskjellen?

Internett - av Camilla Husby Ludviksen

Hverdagen vår blir mer og mer teknologisk. Vårt behov for raskt og stabilt internett øker og vi kobler i dag på alt fra varmeovner, smart-TV og bevegelsessensorer til hjemmenettet, samtidig som vi skal sitte uforstyrret i et Teams-møte, mens poden skal underholdes på Ipaden. Dette krever et internett du kan stole på.
Les mer
20.januar.2023

Sjekkliste for fiber til nybygg

Internett - av Ivan Knudseth

Det å bygge seg nytt hus er en krevende prosess hvor mye skal planlegges, bestilles og tenkes på før huset står klart til og flyttes inn i. Når flisene er kommet på veggen, spottene i taket skinner og innflyttingsdagen er her, kommer du kanskje på at du trenger internett i hus?
Les mer
14.oktober.2022

Hvordan sette opp gjestenett?

Internett - av Camilla Husby Ludviksen

Ønsker du et eget gjestenett som gjester kan benytte seg av? Da kan du sette opp ditt eget gjestenett på WiFi-nettverket ditt.
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE