Hva kan du gjøre for å få bedre WiFi i boligen din?

16.juni.2021 - Internett - av Frank Sundli Talberg
Her kommer det noen tips fra oss i NEAS på hva du kan gjøre for å få bedre WiFi i boligen din!

WiFi er en forkortelse som brukes om trådløst lokale datanettverk som gjør at du kan koble datamaskiner, smarttelefoner og andre trådløse enheter på for å få tilgang til internett.

Hva kan forstyrre WiFi-signalet?

Det er mange elementer i boligen og nærområdet som kan forstyrre det trådløse WiFi-signalet ditt. Se for deg at du setter en lommelykt mot håndflaten din, strålene fra lyset klarer ikke å trenge helt gjennom hånden. De blir stoppet av en fysisk hindring. Slik er det for WiFi-signalene når de støter på vegger, tak og møbler i boligen også. 

WiFi-signalene syns det er ekstra vanskelig å trenge gjennom vegger av betong, fliser på bad, varmekabler og vannbåren varme, peis og de er ikke spesielt glade i for store avstander i boligen. I tillegg kan trege enheter, enheter med Bluetooth, enheter som bruker mikrobølger og kjøkkenapparater skape støy og dra ned den trådløse kapasiteten (airtime som WiFi-nerdene kaller det) på nettet. 

Er du en av de som kanskje har en Apple TV som du bruker trådløst? Hvis denne har veldig svakt WiFi-signal, vil denne bruke opp mye av den trådløse kapasiteten til nettet, og da har du lite kapasitet igjen til surfing og strømming på andre enheter. Vi i NEAS anbefaler alltid å kable det som kables kan for å få best dekning på de enhetene du må bruke trådløst. 

Hva kan du selv gjøre for å få bedre WiFi i hjemmet? 

  • Ikke rydd bort WiFi-ruteren! Mange syns WiFi-ruteren ikke passer seg som pynt, og fristes til å rydde denne vekk i skuffer eller skap. Dette bør du ikke gjøre! Ruteren bør stå loddrett eller henge litt høyt på en vegg i det rommet du trenger best trådløs dekning. Unngå å henge den rett bak TV-en - dette vil gi dårligere dekning i deler av boligen. 

  • Sørg for å holde alle dine enheter oppdatert! Oppdater PC-er, nettbrett, telefoner, spillkonsoller, rutere og andre enheter jevnlig. 

  • Kable det som kables kan! Bruk en ethernetkabel og kable fra ruteren til alle spillkonsoller, TV-bokser, stasjonære maskiner og andre enheter som for det meste står fast. Har du også sittet i videomøte på Teams på din bærbare maskin, og opplevd forstyrrelser og hakking i møtet? Prøv å koble den bærbare maskinen til ruteren med en kabel neste gang.

  • Kjør en hastighetsmåling med kablet internett. Vi anbefaler ikke å kjøre hastighetsmålingen med trådløst nett, da det kan gi ukorrekte resultater siden det avhenger av de trådløse forholdene i boligen. 

  • Fjern små signal-hindringer for WiFi. Om du kan fjerne noe av elementene som forstyrrer signalene bør du gjøre dette. 

  • Slå av trådløst utstyr som du ikke bruker. 

Vi hjelper deg!

Opplever du fortsatt problemer selv om du har prøvd ut noen av tipsene over? Om du har en stor bolig (over 80 kvm) eller har andre dekningsutfordringer, kan litt ekstra muskler i WiFi-nettet være løsningen. Da kan du bruke WiFi-utvidere som hjelper WiFi-ruteren å spre signalet over boligen. Syns du dette hørtes avansert ut? Fortvil ikke - vi er bare et klikk unna!

Bestiller du Full Dekning kommer våre dyktige montører hjem til deg og hjelper deg med å få god dekning der du trenger det! I tillegg har vi Bredbåndspatruljen som kan bistå ved de fleste nettverksutfordringer du måtte ha. Bredbåndspatruljen er foreløpig bare tilgjengelig i Kristiansund (og Frei) og på Averøy. 

Les mer om Bredbåndspatruljen

Les mer og bestill Full Dekning

30.august.2023

Fiber vs. 5G - hva er forskjellen?

Internett - av Camilla Husby Ludviksen

Hverdagen vår blir mer og mer teknologisk. Vårt behov for raskt og stabilt internett øker og vi kobler i dag på alt fra varmeovner, smart-TV og bevegelsessensorer til hjemmenettet, samtidig som vi skal sitte uforstyrret i et Teams-møte, mens poden skal underholdes på Ipaden. Dette krever et internett du kan stole på.
Les mer
20.januar.2023

Sjekkliste for fiber til nybygg

Internett - av Ivan Knudseth

Det å bygge seg nytt hus er en krevende prosess hvor mye skal planlegges, bestilles og tenkes på før huset står klart til og flyttes inn i. Når flisene er kommet på veggen, spottene i taket skinner og innflyttingsdagen er her, kommer du kanskje på at du trenger internett i hus?
Les mer
14.oktober.2022

Hvordan sette opp gjestenett?

Internett - av Camilla Husby Ludviksen

Ønsker du et eget gjestenett som gjester kan benytte seg av? Da kan du sette opp ditt eget gjestenett på WiFi-nettverket ditt.
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE