Vi pusser opp nettsiden vår! Design og farger vil derfor variere litt fra side til side. Har du innspill eller tilbakemeldinger tar vi gjerne imot de på: web@neas.mr.no.

< Tilbake til bloggen

Hva kan du gjøre for å få bedre WiFi i boligen din?

05.mars.2021 - Kategori 3 - av Frank Sundli
Her kommer det noen tips fra oss i NEAS på hva du kan gjøre for å få bedre WiFi i boligen din!

WiFi er en forkortelse som brukes om trådløst lokale datanettverk som gjør at du kan koble datamaskiner, smarttelefoner og andre trådløse enheter på for å få tilgang til internett.

Hva kan forstyrre WiFi-signalet?

Det er mange elementer i boligen og nærområdet som kan forstyrre det trådløse WiFi-signalet ditt. Se for deg at du setter en lommelykt mot håndflaten din, strålene fra lyset klarer ikke å trenge helt gjennom hånden. De blir stoppet av en fysisk hindring. Slik er det for WiFi-signalene når de støter på vegger, tak og møbler i boligen også. 

WiFi-signalene syns det er ekstra vanskelig å trenge gjennom vegger av betong, fliser på bad, varmekabler og vannbåren varme, peis og de er ikke spesielt glade i for store avstander i boligen. I tillegg kan trege enheter, enheter med Bluetooth, enheter som bruker mikrobølger og kjøkkenapparater skape støy og dra ned den trådløse kapasiteten (airtime som WiFi-nerdene kaller det) på nettet. 

Er du en av de som kanskje har en Apple TV som du bruker trådløst? Hvis denne har veldig svakt WiFi-signal, vil denne bruke opp mye av den trådløse kapasiteten til nettet, og da har du lite kapasitet igjen til surfing og strømming på andre enheter. Vi i NEAS anbefaler alltid å kable det som kables kan for å få best dekning på de enhetene du må bruke trådløst. 

Hva kan du selv gjøre for å få bedre WiFi i hjemmet? 

  • Ikke rydd bort WiFi-ruteren! Mange syns WiFi-ruteren ikke passer seg som pynt, og fristes til å rydde denne vekk i skuffer eller skap. Dette bør du ikke gjøre! Ruteren bør stå loddrett eller henge litt høyt på en vegg i det rommet du trenger best trådløs dekning. Unngå å henge den rett bak TV-en - dette vil gi dårligere dekning i deler av boligen. 

  • Sørg for å holde alle dine enheter oppdatert! Oppdater PC-er, nettbrett, telefoner, spillkonsoller, rutere og andre enheter jevnlig. 

  • Kable det som kables kan! Bruk en ethernetkabel og kable fra ruteren til alle spillkonsoller, TV-bokser, stasjonære maskiner og andre enheter som for det meste står fast. Har du også sittet i videomøte på Teams på din bærbare maskin, og opplevd forstyrrelser og hakking i møtet? Prøv å koble den bærbare maskinen til ruteren med en kabel neste gang.

  • Kjør en hastighetsmåling med kablet internett. Vi anbefaler ikke å kjøre hastighetsmålingen med trådløst nett, da det kan gi ukorrekte resultater siden det avhenger av de trådløse forholdene i boligen. 

  • Fjern små signal-hindringer for WiFi. Om du kan fjerne noe av elementene som forstyrrer signalene bør du gjøre dette. 

  • Slå av trådløst utstyr som du ikke bruker. 

Vi hjelper deg!

Opplever du fortsatt problemer selv om du har prøvd ut noen av tipsene over? Om du har en stor bolig (over 80 kvm) eller har andre dekningsutfordringer, kan litt ekstra muskler i WiFi-nettet være løsningen. Da kan du bruke WiFi-utvidere som hjelper WiFi-ruteren å spre signalet over boligen. Syns du dette hørtes avansert ut? Fortvil ikke - vi er bare et klikk unna!

Vi har noe som heter Full Dekning, hvor en av våre dyktige montører vil komme hjem til deg, foreta dekningstest, montere de utviderne du trenger, kable der det bør kables, og gi deg gode råd og anbefalinger slik at du får god dekning der du trenger det! Da slipper du å kjøpe inn dyrt mesh-utstyr og bekymre deg for om du gjør ting riktig. Du kan lene deg tilbake og strømme eller Teamse i vei med god dekning!

Les mer og bestill Full Dekning

05.mars.2021

Hva kan du gjøre for å få bedre WiFi i boligen din?

Internett - av Frank Sundli

Her kommer det noen tips fra oss i NEAS på hva du kan gjøre for å få bedre WiFi i boligen din!
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE

IKKE GÅ GLIPP AV DET VI LEGGER UT! HER KAN DU ABONNERE PÅ VÅRT NYHETSBREV SLIK AT DU HOLDER DEG OPPDATERT.