Produser din egen strøm på taket

Vi er nabolagets totalleverandør av solcellepanel og hjelper deg gjerne med å finne løsningen som passer din bolig og ditt forbruk.

Å produsere strøm selv ved hjelp av solcellepanel er en bærekraftig og langsiktig investering. Det er viktig å ha i bakhodet at det ikke blir lønnsomt den første perioden, men på sikt både vil være bra for miljøet, og pengboka di.

Det viktigste tipset er å bruke strømmen når sola skinner!

Vi hjelper deg med den optimale løsningen,
bare bruk kalkulatoren og send inn skjemaet under.

0

Antall solcellepanel

0

Effekt kWp

0

Estimert årsproduksjon kWh

0

Kjøpspris

0

Enova-støtte

0

Din estimerte pris

Obs. Nedre grense på 10 panel, som dekker opp til 20 kvm.

Prisen som vises på siden er et estimat som inkluderer kostnaden for selve installasjonen av solcellepanelene. Det er viktig å merke seg at eventuelle stillaskostnader vil komme i tillegg til dette estimatet.


Vi kartlegger mulighetene og dine behov, slik at du på best mulig måte kan utnytte den energien sola gir.
Gøy for oss, bra for deg og veldig godt for miljøet!

ENOVA-støtte

Ved installasjon av solcelleanlegg gir Enova 7.500,- i støtte, og 1.250,- per kWp installert effekt - opptil 20 kW.
Dette betyr at du kan få inntil 32.500,- totalt i støtte for å ta et langsiktig smart valg!

Enova redusererte støtten til solcelleanlegg fra 1. oktober 2023. Støtten ble endret fra 2.000 kroner per kW installert til 1.250 kroner.

 

 

Legg ved bilder

Her kan du legge bilder av tak og plassering som du synes er relevante for at vi skal hjelpe deg å finne den beste løsningen.

filnavn...

Hvor mye strøm kan man egentlig generere ved å ha solcellepanel?
Hvordan fungerer det, og hvor mye kan du ha?

Her er det ingen fasitsvar. Det viktigste er å kartlegge godt, både behov og muligheter med tanke på solretning og takflate. Vi er hjelper deg å finne ditt potensiale med solcellepaneler på taket. Med lang erfaring i energibransjen, og dyktige elektrikere på laget skal vi sammen finne den optimale løsningen for deg.

Ofte stilte spørsmål

Hva skjer med strømmen jeg ikke bruker?

Kjøper du et solcelleanlegg av NEAS vil vi hjelpe deg med å tegne en plusskundeavtale. En slik avtale vil gi deg betalt for overskuddsstrømmen din. Alternativt finnes også batteri. Men det er ikke lønnsomt for eneboliger ennå.​

Fungerer solenergi like bra om vinteren?

Produksjonen er mindre i vintersesongen, men solcellene produserer så lenge det er lyst ute og så lenge de ikke er dekket med snø eller is.

Produseres solcelleanlegget strøm selv når sola ikke er fremme?​

Det produserer mest når sola er oppe, men anlegget produserer også strøm så lenge det er lyst ute. Da er det også produksjon i anlegget når det er overskyet.

Hvor lang garanti på solceller på tak?

​ Det er 15 års garanti på solcellene, og fem års garanti på inverteren( man kan kjøpe forlenget garanti på inverter ). Garanti på installasjon og utstyr er i henhold til forbrukerkjøpsloven. Solcellepanelene er testet i en livsyklus og kommer til å produsere i lang lang tid samt at de har en produksjonsgaranti på hele 80% av opprinnelig effekt i 25 år.

Hvor lang er leveringstiden fra den dagen jeg bestiller solcelleanlegget?​

Vi kommer på befaring og gir et tilbud. Etter at du har akseptert tilbudet vil vi avtale en dato for montering, leveringstid kan variere, men går som regel på 3-8 uker.

Kan jeg selv regne ut nedbetalingstiden for solcelleanlegget mitt?

​ Ja. Bruk følgende regnestykke. Pris solanlegg / (forventet årlig produksjon x strømpris) = antall år før solanlegget er nedbetalt. Pris pr.kWh varierer i dagens strømmarked, men Enova bruker i dag 1,- i sine beregninger.

Hvor lang levetid har et solcelleanlegg?

Selve anlegget vil vare i 30-50 år, noe hytteanleggene som har hatt solceller i lang tid viser.

Hva er en vekselretter (inverter)?

Vekselretteren, også kalt inverter, omformer likestrøm til vekselstrøm slik at strømmen kan brukes i hus og hjem.

Må jeg søke til kommunen for å montere solcelleanlegg på tak?

Dette varierer fra område til område. Ta alltid kontakt med byggesaksbehandler i din kommune for å få informasjon om lokale bestemmelser.

Skal man vaske eller rengjøre solcellepanelene?​

I Norge har vi så ren luft og nok regn til at det ikke er behov for mye rengjøring. Regnet tar unna det meste. Det du imidlertid bør se etter er om det ligger greiner, mose, fugleskit eller annet smuss på panelene. Gjør det det holder det med lett spyling med feks hageslangen.

Hvor stort anlegg bør jeg velge til bolig?

​ Det er mest å tjene på å bruke den egenproduserte strømmen selv. For å velge riktig størrelse på anlegget anbefaler vi å se dette opp mot strømbehovet. Vi i NEAS kan hjelpe deg med dette!

Finnes det støtte å få for å installere solcellanlegg?

Ja! ​ Enova har gode støtteordninger for solcelleanlegg. Se enova.no for nærmere detaljer.

Slik fungerer det
Finn ditt potensial

Send inn forespørsel via solcellekalkulatoren, eller ta kontakt med oss slik at vi sammen finner potensialet til ditt tak.

Tilbud

Når vi har gått gjennom behovet og mulighetene sender vi et endelig tilbud på din perfekte solcelleløsning.

Montering

Vi bestiller, montrerer og sjekker at alt er som det skal. Du kan nyte solen både i fjeset, og på taket i form av strøm til eget bruk
- gøy, ikke sant?