Gaming - å spille sammen er kvalitetstid

86 prosent av 9–18-åringer spiller dataspill, vi hjelper deg med tips og triks til å skape en god dialog rundt gaming i heimen!

Vi i NEAS ønsker å bidra til en god dialog rundt gaming, mellom store og små. Å lære seg digitale hjelpemidler og være sosial over nett er like selvsagt for barna i dag, som det å lære seg ord og begreper ved hjelp av ei fargerik pekebok.

 

86 prosent av 9–18-åringene spiller dataspill; 96 prosent av guttene og 76 prosent av jentene. (Medietilsynets kartlegging, «Barn og medier» 2020) Derfor ønsker vi å gi deg noen tips og triks til å skape en god dialog rundt dette i heimen. Kjenner du som voksen på usikkerhet og lite interesse for gaming og data og sånt? Det er veldig forståelig, og du er ikke alene.

Vi har fått med oss en fantastisk gjeng ungdommer på Ulti Gamingsenter som i 4 forskjellige videoer tar for seg spill-trendene, hvordan man kan bli proffgamer og gir konkrete tips til hvordan barn og foreldre kan bonde via gaming.

 

Visste du at NAV anbefaler å sette gaming-erfaring på CV'n?

La oss sette gladsakene rundt gaming på agendaen. Viste du for eksempel at nav anbefaler å gamingerfaring på CV'n? I denne saken fra Desember 2020, i NRK, skriver de om 22 år gamle Daniel Nyheim som manglet utdanning men likevel fikk fast jobb på grunn av spillerfaring på CV'n. Er ikke det rått?

I mange tilfeller har det vist seg at gaming er en viktig faktor i både logisk tenking, digitalisering, språkutvikling og sosiale ferdigheter - nettopp fordi man ofte spiller i team med mange forskjellige, og gjerne på engelsk. Alle disse ferdighetene er overførbare til mange av oppgavene vi har på en arbeidsplass, eller i det virkelige liv. Her gir vi deg 5 gode grunner til at gaming er bra.

 

Game sammen = kvalitetstid

Vi utfordrer alle til å prøve gaming med kidsa, selv om selve spillinga kanskje ikke er det artigste, så er det kvalitetstid med barnet / ungdommen din. Få dem til å vise deg hva de spiller, hva det går ut på - og spør om du får være med å spille med eller mot h*n.

På denne måten føler de mestring i å kunne vise deg noe de kan best, samtidig blir de sett og bekreftet - og man skaper en positiv assosiasjon til temaet.

Tips: Ha et åpent sinn og still masse spørsmål, uten å vær dømmende. Vær med og reflekter rundt spillet med barna. Kanskje ser både du og barnet ditt dette i et annet lys etter en god samtale?

 

Fra bloggen

28.september.2022

The Convention

Gaming - av Linn A. Djuvsland

Siden den spede begynnelsen i 1996, har The Convention vokst til å bli Norges nest største LAN (dataparty). Vi i NEAS er stolt sponsor og leverandør av ei dedikert internettlinje på hele 10 Gb/s - det er ganske rått!
Les mer
21.september.2022

6 gode grunner til å game

Gaming - av Linn A. Djuvsland

Vi skjønner godt at det kan være frustrerende når alt barna vil er å sitte foran en skjerm, men som alltid: kunnskap er makt. Gaming er så mye mer enn barn som murer seg inne på rommet med energidrikker, her gir vi deg 5 gode grunner til å senke skuldrene rundt barnas skjermbruk.
Les mer
20.september.2022

Slik gamer du med kidsa!

Gaming - av Linn A. Djuvsland

Kjenner du som voksen på usikkerhet og lite interesse for gaming og data og sånt? Det er veldig forståelig, og du er ikke alene. Vi i NEAS ønsker å bidra til en god dialog rundt gaming, mellom store og små. Gjør det å game sammen, til skikkelig kvalitetstid.
Les mer