< Tilbake til bloggen

Smart sanntidsmåling av strømforbruket

26.juli.2021 - Smarthus - av Camilla Husby Ludviksen
Hver dag bruker vi strøm til matlaging, oppvarming og elektriske apparater. Men vet du egentlig hvilken kilde som bruker mest strøm, og når du bruker den?

Ved å installere en Han-port sensor og koble denne til Futurehome appen, sammen med Smarthuben, får du full oversikt over strømforbruket ditt. De fleste av oss har et forhold til drivstoff-priser og handler gjerne når bensinen er billigst. Men hvor god oversikt har du egentlig på prisforskjellene i strømmarkedet? Ofte er det mye å hente på å flytte strømforbruket noen timer, eller å bruke strømmen smartere. Da er forskjellen på "rush-tid"-pris om morgenen og vanlig pris noen timer før veldig stor. 

Når du setter opp smart styring av panelovner, varmekabler og varmepumpe, så kan du bruke målingene til å slå smarte apparater av og på etterhvert som strømforbruket endrer seg. 

Slik kan du spare strøm

Automatisere varmtvannsberederen 

Trenger varmtvannsberederen å stå på for fullt når du lager mat? Om du skrur den av en times tid mens du lager mat vil du ikke merke stort, annet enn at strømregningen blir lavere. Dette kan du enkelt sette opp i Futurehome appen, alt du trenger er en Smarthub, en HAN-port sensor og en heavy duty switch (må installeres av kvalifisert elektriker) på varmtvannsberederen. 

Automatisere varmeovner

Du kan også skru av varmeovnene når komfyren og ovnene står på for fullt mens du lager middag. Du kan sjekke hvor mye strøm du bruker når du lager mat ved å se på historikken i Futurehome appen og legge til ny automasjon. I den nye automasjonen kan du stille inn slik at varmen i huset skrur seg av når hjemmet trekker mer strøm enn det huset gjør ellers. Dette fører til lavere strømforbruk og penger spart. Varmen som genereres fra matlagingen bidar til å holde huset varmt i tiden hvor varmen er slått av. 

Automatisere gulvvarme

Med smart styring av gulvvarmen i huset ditt så kan du ha både nattsekning og varmt gulv når du våkner. Da setter du enkelt opp en automasjon som skrur på varmekablene et par timer før du vanligvis står opp og skrur seg av før du går på jobb. Da har du varmt gulv den halvtimen du går rundt uten sokker og sparer strøm.

Full oversikt med Han-port sensor

Du får full oversikt over strømforbruket ditt gjennom Futurehome når du har koblet til Han-port sensoren. OBS! Du må huske å bestille åpning av Han-port sensoren din hos nettselskapet ditt før du prøver å installere Han-port sensoren, ellers vil du ikke få hentet ut data fra måleren din. Når du har bestilt en Han-port sensor anbefaler vi at du kontakter nettselskapet ditt umiddelbart for å få Han-porten åpnet. For å finne ditt nettselskap søker du her.

Vi gir deg rentefri nedbetaling

Å gjøre huset smart er en investering. Som Neas-kunde gir vi deg derfor valget mellom å betale alt med en gang eller du kan få rentefri nedbetaling på de smarthusproduktene du bestiller gjennom oss. 

Du får også rabatt i nettbutikken til Futurehome - bruk koden "NEAS" når du handler. 
 
Bestill Startpakke til smarthus

Les mer om våre smarthusløsninger

 

27.juli.2021

Gjør det selv - smart sikkerhet og trygghet

Smarthus - av Jørgen Larshus Klokseth

Ønsker du et tryggere, sikrere og smartere hjem - men vet ikke helt hvor du skal begynne? Da er dette innlegget for deg.
Les mer
26.juli.2021

Smart sanntidsmåling av strømforbruket

Smarthus - av Camilla Husby Ludviksen

Hver dag bruker vi strøm til matlaging, oppvarming og elektriske apparater. Men vet du egentlig hvilken kilde som bruker mest strøm, og når du bruker den?
Les mer
13.juli.2021

Gjør det selv - varme- og lysstyring for et smartere hjem

Smarthus - av Camilla Husby Ludviksen

Vi har samlet noen smarte enheter du kan installere helt på egenhånd for smart varme- og lysstyring.
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE

Ikke gå glipp av det vi legger ut! Her kan du abonnere på vårt nyhetsbrev slik at du holder deg oppdatert!