Gjør det selv - smart sikkerhet og trygghet

27.juli.2021 - Smarthus - av Jørgen Larshus Klokseth
Ønsker du et tryggere, sikrere og smartere hjem - men vet ikke helt hvor du skal begynne? Da er dette innlegget for deg.

For å komme i gang anbefaler vi at du starter med bevegelsessensorer og dør- og vindussensorer. Med dette får du varsel dersom vinduet på barnerommet ikke er lukket, eller om det oppdages bevegelse i stuen når du ikke er hjemme. 

En enkel skallsikring

Med dør- og vindussensorer i hele boligens første etasje får du varsel på mobilen dersom noen åpner eller lukker et vindu når du ikke er hjemme. Til dette kan du bruke Fibaro strips eller andre dør- og vindussensorer. 

Fibaro dør- og vindussensor

Få varsel ved vannlekkasje

Vannlekkasjer kan være dyrt så det er betryggende å få varsel i appen gjennom sirene dersom en av vannlekkasje-sensorene oppdager vann i et rom. Vi anbefaler Futurehome vannlekkasjesensor eller Fibaro sin Flood Sensor. Med Futurehome sin sensor har du en lang tråd du kan koble til sensorene og legge ut rundt området du vil sikre. Kommer tråden i kontakt med vann får du varsel i appen. 

Installer en ekstra sirene

Med en ekstra sirene koblet til vil du kunne lage en automasjon som utløser sirene ved bevegelse når du ikke er hjemme. Dette er kjekt dersom vannlekkasjesensorene ligger i teknisk rom i kjelleren, og du kanskje ikke vil høre sirenen like godt. Vi anbefaler Aeotec Gen 5 sirene. 

Smart brannvarsler

Den smarte brannvarsleren på batteri fra Futurehome kan du sette opp helt selv. Den oppdager brann, har optisk og termisk sensor, samt karbonmonoksid deteksjon. Dette gjør at den kan oppdage ulmebrann opp til 2 timer tidligere enn vanlige optiske sensorer. Talevarslingen gjør at den kan vekke barn nesten like effektivt som foreldrenes stemme. 

Brannvarsler - 230 V - Futurehome

Som Neas-kunde får du rabatt i nettbutikken til Futurehome - bruk koden "NEAS" når du handler!

14.oktober.2021

Gjør det selv - smart adgangskontroll

Smarthus - av Jørgen Larshus Klokseth

Ha kontroll på hvem som kommer og går!
Les mer
27.juli.2021

Gjør det selv - smart sikkerhet og trygghet

Smarthus - av Jørgen Larshus Klokseth

Ønsker du et tryggere, sikrere og smartere hjem - men vet ikke helt hvor du skal begynne? Da er dette innlegget for deg.
Les mer
26.juli.2021

Smart sanntidsmåling av strømforbruket

Smarthus - av Camilla Husby Ludviksen

Hver dag bruker vi strøm til matlaging, oppvarming og elektriske apparater. Men vet du egentlig hvilken kilde som bruker mest strøm, og når du bruker den?
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE