Går sammen om å tilby el-bildeling i Kristiansund!

14.februar.2022 - Nyheter - av Bård Munkhaug
Nordmøres første ebilbilpool for både bedrifter og private starter opp på F13 i Kristiansund på mandag. Bak satsningen står de lokale aktørene FG Eiendom, NEAS og Slatlem. Målet er å bidra til en bærekraftig fremtid og reduserte kostnader for både næringsliv og private!

Foto:  Jørgen L. Klokseth (fra venstre), Nina Mack Korsfur, Idar Slatlem og Trond Aasgård står bak det nye tilbudet i Kristiansund. Pål Sundøy / Tidens Krav.


Sammen vil de fra mandag tilby muligheten for å leie en elbil i alt fra en time til en hel helg. El-bilene vil være lokalisert på F13 i Fosnagata, og kan leies igjennom plattformen Move About. Alt ordnes veldig enkelt via appen og tjenesten vil være tilgjengelig for både lokalt næringsliv og private.


Book – Plukk opp - Kjør

Alt håndteres via en mobilapp og elbilene kan leies i alt fra en time til en hel helg. Bilen bookes i appen på ønsket tidspunkt, og hentes og leveres på F13 i Fosnagata. Bilen låses opp via appen, lader kobles fra og du er klar for å kjøre. Vedlikehold, service, renhold, forsikring og parkeringsplass trenger du ikke å tenke på – alt dette ordner vi med!


- For mange vil dette være et veldig godt økonomisk alternativ til å eie bilen selv, sier Idar Slatlem. Vi stiller med helt nye og topp moderne elbiler, og garanterer for en god kjøreopplevelse!


Lokalt fokus på bærekraft


De tre lokale aktørene FG Eiendom, NEAS og Slatlem har alle et ønske om å bidra til å skape nye bærekraftige løsninger i nærmiljøet. Med bildeling vil ansatte slippe å stresse med å ha egen firmabil, ta taxi, buss eller bruke privatbil i jobb. Bildelingen er dermed både nøkkelfritt og fossilfritt, og sparer bedriften for penger, de ansatte for tid og miljøet for CO2 utslipp.


I tillegg kan flere benytte seg av tjenesten privat som et godt alternativ til bil 2. Analyser fra transportøkonomisk Institutt anslår at en delebil kan erstatte ti privateide biler, og vil i tillegg til redusert forurensing og støy gi både mindre trafikk og bedre fremkommelighet.


- Dette er en god bærekraftig tjeneste som er kommet i stand igjennom et samarbeid mellom tre lokale aktører, sier Jørgen Larshus Klokseth i NEAS. Samarbeid er et av de viktigste bærekraftsmålene for oss i NEAS, og her ser vi at det gir resultater!


De tre aktørene er spente på hvordan det nye tilbudet blir mottatt. Tilbakemeldingene så langt er veldig gode!


- Nå etablerer vi et tilbud med utgangspunkt her på F13, men blir det en suksess så står er vi klare for å utvide tilbudet også til andre sentrale steder, sier Nina Mack Korsfur i FG Eiendom.


Om Move About


Bildelingstjenesten tilbys i samarbeid med bildelingstjenesten Move About. Move About pioneren på grønn bildeling og lanserte verdens første elektriske bilppol helt tilbake i 2008. Selskapet er ledende innen tjenester for bærekraftig mobilitet, og tilbyr pooler med elbiler, elsykler og elscootere. De har en komplett tjeneste med reservasjonssystem, kundeservice og kjøretøystyring.


Kontaktpersoner:
Nina Mack Korsfur - Eiendomsansvarlig, FG Eiendom 95 84 93 00 / nina@fgeiendom.no
Jørgen L. Klokseth - Produktsjef Energi, NEAS 93 84 35 00 / jorgenk@neas.mr.no
Idar Slatlem – Daglig Leder Slatlem, 41 64 19 40 / idar@slatlem.no

Les saken i Nordmøres lokalavis Tidens Krav

 

08.april.2024

Sånn ser du Eliteserien og KBK-kampene i 2024

Nyheter - av Frank S. Talberg

Denne sesongen er det TV2 som har rettighetene til Eliteserien, så kampene går på ulike vis hos TV2. For å se alle kampene må du ha TV2 Play Total (alt), mens utvalgte kamper går på TV2 sport 1 og 2, som du enkelt kan velge inn for bare 5 poeng i valgmenyen.
Les mer
15.februar.2023

Er DU vår nye telekommunikasjonsmontør eller kundekonsulent?

Nyheter - av Hanne Vikene Nedal

Vil du bli en av våre nye kolleger i NEAS AS? Vi søker nå etter ny telekommunikasjonsmontør og kundekonsulent. To spennende stillinger med en variert arbeidshverdag og mange hyggelige kolleger på laget.
Les mer
14.februar.2022

Går sammen om å tilby el-bildeling i Kristiansund!

Nyheter - av Bård Munkhaug

Nordmøres første ebilbilpool for både bedrifter og private starter opp på F13 i Kristiansund på mandag. Bak satsningen står de lokale aktørene FG Eiendom, NEAS og Slatlem. Målet er å bidra til en bærekraftig fremtid og reduserte kostnader for både næringsliv og private!
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE