Få bedre kontroll over strømfakturaen

12.oktober.2021 - Energi - av Bård Munkhaug
De høye strømprisene skaper bekymringer for mange av oss. Det finnes heldigvis tiltak. Strøm til fast pris vil gjøre hverdagen din litt mer forutsigbar.

Hvem har vel ikke hørt om dyr strøm i det siste? Kanskje ikke så rart. For strømprisene har virkelig svingt seg opp i år. Spesielt i forholdet til lavprisåret 2020. Da var snittprisen 11,6 øre for kilowatten. Nå snakker vi nivåer fra 50 øre til over kronen. Da er det slett ikke unaturlig at mange hever øyebrynene når strømfakturaen dumper inn i nettbanken. 

Se våre fastpristilbud

Områdepriser Norge

Strømprisene bestemmes av kraftbørsen NordPool. På lik linje med andre strømleverandører videreformidler vi prisene fra denne kraftbørsen direkte til deg med et påslag. 

- Å sende fra oss høye strømregninger til kundene våre er aldri hyggelig. Men heldigvis kan vi tilby kundene våre forutsigbarhet med fastpris, sier Turid Sevaldsen i NEAS.

Men hva er fastpris? Jo, du binder enkelt sagt strømprisen for en periode. Akkurat på samme måte som fast rente på lånet ditt. Uansett om markedsprisen er 50 øre, 1 krone eller rekorddyrt på morgenen er prisen din akkurat den samme med fastpris. Enkelt sagt gir en slik strømavtale bedre forutsigbarhet og kontroll. Eller en ting mindre å tenke på i hverdagen om du vil.

Se våre fastpristilbud


Husk likevel at fastpris gir ingen garanti for at du vil tjene penger på avtalen. Strømmarkedet endres fort, og prisene kan synke under fastprisen du har avtalt. Men om du vil slippe å bry deg om høye strømpriser, eller kanskje ikke har rom før store svingninger i økonomien din; ja da kan fastpris være noe for deg. 


Hva med prisene fremover?

Det blir virkelig spennende å se hvordan strømprisene i markedet utvikler seg fremover. Her vil humøret til værgudene være avgjørende. Byr de på vått og mildt vær kan vi se frem til lavere priser. Er de mer i det kjølige lunet med en tørr og kald værtype må vi forberede oss på dyrere strøm. 

Heldigvis bor vi i den mest prisgunstigste delen av landet. I hvert fall slik situasjonen er nå. Norge er nemlig delt inn i 5 prisområder. Som du ser på kartet har prisområdet vårt langt rimeligere strøm enn lengre sør. Dette kan endre seg avhengig av blant annet begrensingene i overføringskapasiteten i strømnettet mellom
landsdelene. 

Med avtale om fastpris er dette noe du uansett slipper å tenke på. Da er du sikret samme pris i hele avtaleperioden uansett hva som skjer i strømmarkedet. 

Se våre fastpristilbud

 

20.mars.2024

Hjelp, tips og triks i den nye Mitt NEAS-appen

Energi - av Linn A. Djuvsland

I den nye Mitt NEAS appen får du mer funksjonalitet, bedre visninger av ting som spotpris og nettleie + mye mye mer. Målet er at denne appen skal være en god hjelper i hverdagen slik at du kan spare penger med bevisst strømforbruk og få maks utbytte av dine NEAS-produkter. Vi skal forklare nærmere her...
Les mer
22.september.2023

Nå er strømstøtten endret!

Energi - av Jørgen Larshus Klokseth

Regjeringen la i 2021 fram en strømstøtteordning som kompensasjon for høye strømpriser. Fra 1. september 2023 ble strømstøtten oppdatert - slik at den nå beregner støtten time for time.
Les mer
12.desember.2022

Med dette trikset kan du unngå strømbrudd

Energi - av André Gjørven

I disse dager er det lav temperatur på Nordmøre. Varmebehovet i huset øker og på grunn av økt strømbruk kan enkelte oppleve at hovedsikringen går, så hele huset blir strømløst, gjentatte ganger.
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE