Ny hurtigladestasjon på Smøla

02.juli.2024 - Energi - av Bård Munkhaug
Nå kan både smølaværinger, hyttefolk og turister lade bilen lynkjapt med det splitter nye hurtigladetilbudet på Hopen. Et lokalt og energisk samarbeid har bokstavelig talt gitt en effekt på 200 kW i ladekontaktene hos øyas nyeste ladeanlegg.

Det er Smøla kommune, Tide Buss og NEAS som står bak nyheten på Hopen.

- Den nye ladestasjonen er et skikkelig kraftløft for Smøla. Vi opplever at stadig flere etterspør effektive ladeløsninger. Dette gjelder ikke minst for den viktige turistnæringen vår. Flere og flere besøker øya med elbil. Da må vi sørge for å tilby det aller beste. Ja, dette har jeg virkelig trua på, sier ordføreren i Smøla; Svein Roksvåg.

Ladestasjonen har den nyeste teknologien med en total ladekapasitet på 200kW. For å gjøre tilbudet så brukervennlig som mulig, er det satt fokus på fleksible betalingsløsninger. Man kan betale med app, Vipps og elbilforeningens ladebrikke. Kortterminal vil også komme etter hvert.

Samarbeid med Tide Buss
Hurtigladertilbudet er et resultat av et utmerket samarbeid med Tide Buss. De vant anbudet om å drifte busstilbudet på Nordmøre i 2023. I denne forbindelsen ble det etablert et ladeanlegg for bussene på Hopen.

For å utnytte investeringen i infrastrukturen, dukket ideen om å bygge en ladestasjon for publikum i samme området opp. Bussene lades i hovedsak opp på dagtid om hverdagene, mens etterspørselen etter ordinær billading er størst på ettermiddager, kveld og i helgene.

Dette forbruksmønsteret ga grunnlaget for å dele på infrastrukturen for buss og bil. Samtidig unngikk man å belaste strømnettet på Smøla dobbelt opp. Etter en god prosess kunne den nye ladestasjonen etableres, hvor begge stasjonene bruker samme trafo og infrastruktur.

- For vår del er det positivt å bidra med et hurtigladertilbud for publikum og tilreisende til Smøla. Når det i tillegg er bærekraftig, er det midt i blinken for oss, sier Liv Dyrnes i Tide Buss.

Lokal verdiskapning på Smøla
NEAS har over flere år etablert ladeinfrastruktur på Nordmøre. Alt fra ladere i borettslag til hurtigladere for små og store kjøretøy.

- Smøla kommune har et godt samarbeid med NEAS. Både Smøla barne – og ungdomsskole, brannstasjonen og omsorgsboliger har fått gleden av moderne ladeløsninger takket være lokalt samarbeid.

Når vi nå fikk muligheten til et hurtigladertilbud på Hopen, var vi selvsagt med på laget. Som kommune er det viktig å bidra med å gjøre Smøla enda mer attraktiv, sier Svein Roksvåg.

Også NEAS er fornøyde med den kraftfulle nyheten på Smøla.
- Dette er et utmerket eksempel på at lokalt samarbeid skaper mer for regionen vår. Hurtigladestasjonen har aldri vært mulig uten en veldig god dialog med både kommunen og Tide Buss.

Her utnyttes i tillegg infrastrukturen på en effektiv måte, som er gunstig for strømnettet. Kort sagt en unikt og bærekraftig satsing som er i tråd med verdiene våre, fastslår Jørgen Klokseth i NEAS.

 

02.juli.2024

Ny hurtigladestasjon på Smøla

Energi - av Bård Munkhaug

Nå kan både smølaværinger, hyttefolk og turister lade bilen lynkjapt med det splitter nye hurtigladetilbudet på Hopen. Et lokalt og energisk samarbeid har bokstavelig talt gitt en effekt på 200 kW i ladekontaktene hos øyas nyeste ladeanlegg.
Les mer
20.mars.2024

Hjelp, tips og triks i den nye Mitt NEAS-appen

Energi - av Linn A. Djuvsland

I den nye Mitt NEAS appen får du mer funksjonalitet, bedre visninger av ting som spotpris og nettleie + mye mye mer. Målet er at denne appen skal være en god hjelper i hverdagen slik at du kan spare penger med bevisst strømforbruk og få maks utbytte av dine NEAS-produkter. Vi skal forklare nærmere her...
Les mer
22.september.2023

Nå er strømstøtten endret!

Energi - av Jørgen Larshus Klokseth

Regjeringen la i 2021 fram en strømstøtteordning som kompensasjon for høye strømpriser. Fra 1. september 2023 ble strømstøtten oppdatert - slik at den nå beregner støtten time for time.
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE