Rettferdig og smart ladeløsning for borettslag

04.oktober.2021 - Energi - av Fredrik Skogrand
Sommerferien er over og mange har tilbragt noen timer i bilen i løpet av ferietiden. Kanskje er du en av de som venter på en splitter ny elbil?

Fra januar til august har nybilsalget økt med 36,9 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Det er ikke bare salget av elbiler som øker, men også ladbare hybridbiler.

Fortsatt for få hurtigladere

I lys av dette er det fortsatt stor mangel på elbilladere i Norge, og NAF anslår at det bør settes opp 1.100 flere hurtigladere. De fleste foretrekker å lade bilen sin hjemme, der ladingen er billigst og du kan lade trygt. Beboere i borettslag eller sameier bør ha samme lademulighet som de som bor i enebolig og rekkehus. Dette vil vi i NEAS gjøre noe med.

Retten til lading av elbil og hybrid er nå lovfestet

Fra 1. januar 2021 ble reglene i borettslag endret, slik at reglene nå er like for borettslag og sameier. Retten til lading av elbil og ladbar hybridbil er nå lovfestet, både for sameier og borettslag. Utgangspunktet i reglene i borettslagsloven paragraf 5-11 a og eierseksjonsloven paragraf 25 a er at beboerne har rett til å få satt opp lader for elbil eller ladbar hybridbil.

Samtidig vil man i borettslag og sameier se at det kan være lurt å etablere ladere på alle parkeringsplasser. I tillegg kan det dukke opp spørsmål knyttet til oppgradering av strømnettet.

Les mer om lading av elbil for borettslag

Elbillading til borettslag og sameier

Dersom ditt borettslag eller sameie har behov for en fleksibel og god ladeløsning for alle beboere, skreddersyr vi en løsning for ditt borettslag. Vi anbefaler at man i borettslaget eller sameiet gjør en god utredning om lading. En god fellesløsning som er godt planlagt, vil bli billigere og bedre for alle på sikt. Det sikrer også at styret har kontroll på prosessen.

Hvis beboere setter opp ladere selv, risikerer man at det settes opp ulike ladere fra ulike leverandører som ikke er kompatible med hverandre. Da er det en risiko for at hele eller deler av anlegget må demonteres ved en senere anledning.

Vi ordner alt - så det blir enklest for deg

Vi leverer en pakkeløsning med både infrastruktur, ladeplattform og ikke minst trygg og pålitelig lading. Dersom sameie eller borettslag har felles parkeringsplasser eller egne parkeringsplasser, kan løsningen tilpasses. Vi kan bistå styret i vurdering av ladeløsning. Som lokal leverandør i regionen, tilbyr vi en rettferdig og smart ladeløsning for beboere. Trenger du tilgang til elbillader der du bor? Ta da kontakt med vår salgsansvarlig Fredrik Skogrand for en hyggelig prat om elbillading. 

Tlf: 909 59 231
E-post: fredriks@neas.mr.no

Les mer om lading av elbil for borettslag

12.desember.2022

Med dette trikset kan du unngå strømbrudd

Energi - av André Gjørven

I disse dager er det lav temperatur på Nordmøre. Varmebehovet i huset øker og på grunn av økt strømbruk kan enkelte oppleve at hovedsikringen går, så hele huset blir strømløst, gjentatte ganger.
Les mer
11.juli.2022

Ny nettleie fra 1. juli 2022

Energi - av Camilla Husby Ludviksen

I Norge er det de regionale nettselskapene som krever inn nettleie og myndighetene regulerer hva nettselskapene kan kreve inn. 1. juli trådte den nye nettleiemodellen i kraft.
Les mer
19.januar.2022

Ingen kompensasjon for høye strømpriser i desember

Energi - av Bård Munkhaug

Kunder som er bosatt i Midt-Norge vil ikke bli kompensert etter Regjeringens kompensasjonsordning for høy strømpris i desember 2021.
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE