Det snakkes om type 1 og type 2 kontakter på hjemmeladeren. Hva betyr dette?

«Type» er en betegnelse på forskjellige generasjoner av støpsler brukt til til lading av elbiler.

Type 1 støpsel og kontakt er en 1-fase støpsel som regel gir mulighet for lading med en effekt inntil 7,4 KW (230VAC/32A).

Type 2 støpsel og kontakt er utviklet for å gi støtte til både veksel- og likestrøm og 1- og 3-fas. Ofte er offentlige hurtigladere med denne kontakten satt til å levere 400VAC/63 A over 3-fas. Hjemme så konfigureres ladekapasiteten til henholdsvis 3,7 kW (16A) og 7,4 kW (32A) 1-fas eller 11 kW (16A) og 22 kW (32A) 3-fas.

Som regel leveres asiatiske biler med type 1, mens europeiske biler bruker type 2. Tesla bruker også type 2.

Fant du det du lette etter?
Ja
Nei

Dette skjemaet skal kun brukes for å gi konkret tilbakemelding på innhold på nettsidene og er ikke et kontaktskjema. Trenger du hjelp eller har du andre henvendelser? Ta kontakt med kundesenteret på 71 56 55 25, send en e-post til kundeservice@neas.mr.no eller send oss en melding på Facebook.

For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.

Takk for tilbakemeldingen!
Vi jobber kontinuerlig for at nettsidene våre skal bli bedre. Din tilbakemelding blir tatt med i vurderingen av hvordan vi skal forbedre sidene framover. Vi gjør oppmerksom på at meldingen ikke blir besvart. Har du spørsmål du ønsker svar på, kontakt vår kundeservice.