Gjør det selv - varme- og lysstyring for et smartere hjem

13.juli.2021 - Smarthus - av Camilla Husby Ludviksen
Vi har samlet noen smarte enheter du kan installere helt på egenhånd for smart varme- og lysstyring.

Smarthuben - hjernen i det smarte hjemmet

Smarthuben er hjernen i ditt smarte hjem og forener produkter og løsninger fra flere forskjellige leverandører i en og samme app. Dette kan du sette opp helt selv, i tillegg til Smarthuben trenger du bare internett og strøm for å komme i gang. 

Smarthuben har mulighet til å kommunisere med tre forskjellige typer enheter, Z-wave og ZigBee produkter primært, men også enkelte WiFi-enheter gjennom Playground integrasjoner. Alle kompatible enheter finner du en oversikt over her. 


Smart lysstyring

Du har mange valgmuligheter når det kommer til smart lysstyring. Du kan velge lyspærer og LED spotter fra IKEA Trådfri og Phillips Hue eller fra produsenter som Aeotec og Namron. Fra disse produsentene finner du flere varianter og utforminger, så her velger du basert på smaken din. Husk å se etter ZigBee eller Z-wave merket på de smarte lyspærene du vurderer å kjøpe, og sjekk products.futurehome.io om produktet er støttet.

Ønsker du det lille ekstra kan du installere en LED-stripe under hyller, langs lister eller under kjøkkenbenken. LED-stripene kan du enkelt installere selv, styre fra Futurehome appen og legge inn i dine daglige rutiner. 

Ofte har du flere smarte enheter enn du tror. Har du noen smarte lyspærer fra Phillips Hue liggene så kan du legge disse til i Futurehome appen, om du har en Smarthub. 

Smart lysstyring


Smart varmestyring

Med Futurehome kan du installere mange forskjellige løsninger for smart varmestyring selv. Det første du tenker på er kanskje panelovner, og her skiller vi mellom den moderne utgaven og den eldre utgaven. 

Moderne og gamle panelovner

Mill er en moderne utgave som kommer med innebygd smart styring. Hvis du setter opp en Mill panelovn hjemme, så kan du også koble den til Futurehome appen din gjennom Playground

smart varmestyring

Har du en annen type ovn kan denne styres smart ved å kjøpe en veggplugg, en multisensor og en dør- og vindussensor for hver ovn du ønsker å gjøre smart i hvert enkelt rom. Når dette er koblet sammen kan du styre panelovnen med appen eller automatisk basert på temperatur i rommet og tid på døgnet. 

Netatmo værstasjon

Du kan også styre temperaturen basert på Netatmo Værstasjon. Med Netatmo værstasjon installert kan du styre varmen basert på temperaturen på innsiden av huset. Dette gjør du ved å koble Netatmo med Futurehome i Playground. 

Smart radiator termostat

Har du en radiator som varmekilde i boligen kan du kjøpe en Fibaro eller Danfoss radiator termostat. Denne kan du enkelt installere selv ved å skru av den gamle og bytte med den nye, smarte termostaten. Når du har koblet den til Futurehome kan du styre temperaturen fra appen, sette opp tidsinnstillinger og la sensorene i rommet justere varmen basert på temperatur. 

Trådløs termostat

Heatit har en trådløs termostat du kan sette opp i boligen din for å styre varmen opp og ned. Har du satt opp et lite varmestyringssystem med noen panelovner så kan du bruke denne til å justere temperaturen i rommet. 

Smart fjernkontroll til varmepumpa

Med en Sensibo Sky kan du styre varmepumpa rett fra mobilen og koble den til Futurehome gjennom Playground. Den plasseres enkelt ved siden av varmepumpen din i dag, så slipper du å bruke den fysiske fjernkontrollen. 

Vi har også satt sammen vår egen startepakke for smart varmestyring, slik at du kan komme i gang med smarthjemmet ditt. 
Du kan også bestille produkter direkte fra nettbutikken til Futurehome, og som Neas-kunde får du rabatt. Bruk koden "NEAS" i handlekurven. 

14.oktober.2021

Gjør det selv - smart adgangskontroll

Smarthus - av Jørgen Larshus Klokseth

Ha kontroll på hvem som kommer og går!
Les mer
27.juli.2021

Gjør det selv - smart sikkerhet og trygghet

Smarthus - av Jørgen Larshus Klokseth

Ønsker du et tryggere, sikrere og smartere hjem - men vet ikke helt hvor du skal begynne? Da er dette innlegget for deg.
Les mer
26.juli.2021

Smart sanntidsmåling av strømforbruket

Smarthus - av Camilla Husby Ludviksen

Hver dag bruker vi strøm til matlaging, oppvarming og elektriske apparater. Men vet du egentlig hvilken kilde som bruker mest strøm, og når du bruker den?
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE