Film og serietips til jul og nyttår

01.desember.2023 - TV - av Linn A. Djuvsland
Harry Potter-maraton, Skomaker andersen eller håpløs romantikk med Jude Law og Cameron Diaz? Hva er din ultimate julefavoritt? Her finner du våre beste TV-tips til jul og nyttår!

Enten du trenger underholdning i stua hjemme, på hytta eller på sundbåten på vei hjem fra jobb, kan du se favorittene dine enkelt i Telia Play-appen. På mobilen eller nettbrettet laster du ned appen, og på PC’n går du inn her. På TV’n ligger alt klart på TV-boksen din, og der husker den selvsagt om du startet på favorittserien på mobilen – og vil se resten hjemme i sofaen.

Julen er jo liksom ikke den samme uten å se Hugh Grant danse seg gjennom statsministerboligen i Love Actually. Eller Trond Espen Seim som Snekker Andersen ramle inn til nissemor og ungene der innunder grantreet.

Tips 1! TV-kanalene har fullspekkede juleprogram i desember! TV-arkivet i Telia Play lar deg søke opp det du gikk glipp av. Her ligger alt tilgjengelig i syv dager etter at det er sendt.

Tips 2! Ved å klikke på stjerne når du er inne på en serie eller film, merker du den som favoritt og da finner du de enda enklere igjen i appen neste gang under «mitt innhold».

Tips 3! Du finner HELE samlingen av juleinnhold i Telia Play HER! 

Filmkveld med hele familien

Snekker Andersen og julenissen (Nordisk Film + og TV2 Play)

6.3 / 10 på imdb

Her finner du den i Telia Play!

Snekker Andersen elsker julen mer enn noen annen høytid, og han gjør alt for at familien hvert år skal oppleve ordentlig jul. - Og det viktigste med julen er jo som kjent besøket av selveste Julenissen! Men denne julen går ikke helt som planlagt: Snekker Andersen, iført fullt nissekostyme, sklir på holka og etter en heidundrende kjelketur krasjer han med den ekte Julenissen. De to bestemmer seg for å gjøre et bytte - "Jeg går til dine barn og du går til mine".

Snekker Andersen Og Julenissen: Den Vesle Bygda Som Glømte At Det Var Jul (Nordisk film +)

5.9 / 10 på imdb

Her finner du den i Telia Play!

Dette er historien om ei lita bygd. De var så fæle til å glømme. Og de glømte de merkeligste ting, alle på en gang! Nå er de på vei til å glømme det viktigste av alt, nemlig jula! En ny julefortelling fra universet til Alf Prøysen, en av våre mest kjente og kjære forfattere. Snekker Andersen og Julenissen er tilbake og denne gangen må de hjelpe lille Elise med å redde jula før det er for sent.

 

Dragevokterens jul (TV2 Play)

5.3 / 10 på imdb

Her finner du den i Telia Play!

Det er snart jul i den lille byen Kjedly, og alle pynter til fest, synger julesanger og baker kaker. Bortsett fra 11 år gamle Sara, som må bryte seg inn i ferietomme hus for å finne mat og varme. Men når en flammesprutende drage krasjlander i huset hun skal feire jul i, snus alt på hodet!

Polarekspressen (HBO Max)

6.6 / 10 på imdb

Her finner du den i Telia Play!

Når en tvilende ung gutt tar en utrolig togreise til Nordpolen, oppnår han større innsikt om seg selv, og ferden viser ham at livets under aldri falmer for de som tror.

 

Karsten og Petras vidunderlige jul (SF Kids)

5.6 / 10 på imdb

Her finner du den i Telia Play!

Den tredje filmen basert på de norske barnebøkene om to femåringer og kosedyrene deres. Karsten og Petra teller utålmodig ned til julaften. Petra er ekstra spent fordi Bassa skal ha valper. Når morfar forteller at han skal feire julaften med kjæresten Esther, må Karsten og Petra legge en plan for å få ham til å ombestemme seg.

Hjemme alene – Her finner du alle filmene (SF Anytime)

Priceless! Første film har 7.7 / 10 andre film har 6.8 / 10 på imdb

Dette er latter og god stemning-garanti for både store og små! Makan til nostalgi og julestemning skal man se lenge etter. (mvh. Linn)

Her finner du samlingen i Telia Play!

 

Julefavoritter

Hjem til jul, serie (Netflix)

7,7/10 på imdb

Johanne holder ikke noe tilbake når hun begynner å date og går på byen med en rekke potensielle menn – noen mer verdige enn andre.

 

Tre nøtter til askepott (TV2 Play)

5.8 / 10 på imdb

Her finner du den i Telia Play!

I en storslagen nyinnspilling av den tsjekkiske klassikeren, drar Askepott inn i snøtunge skoger, og opp på det norske høyfjellet i en kamp mot den onde stemoren.

Last Christmas (SF Anytime)

6.5 / 10 på imdb

Her finner du den i Telia Play! 

Kate løper omkring i London og tar mange dårlige avgjørelser til lyden av bjellene på skoene sine - nok en irriterende følge av jobben hennes som nissens hjelper i en julebutikk som er åpen hele året. Når Tom dukker opp i livet til Kate, virker han for god til å være sann, og han gjennomskuer mange av hennes følelsesmessige barrierer.

 

Klassikerne

The Holiday (Sky Showtime)

6.9 / 10 på imdb

Her finner du The Holiday!

En engelsk journalist og en filmtrailerredaktør i Hollywood -- begge med uhell i kjærligheten -- bestemmer seg for å bytte hus i ferien i håp om å pleie sine knuste hjerter.

 

Love Actually (Netflix)

7.6 / 10 på imdb

Her finner du Love Actually!

Vi følger livet til en rekke ulike personer, gjennom en hektisk førjulstid i London, med romantiske, morsomme og bittersøte konsekvenser for alle de som er heldige (eller uheldige) nok til å være forhekset av kjærligheten.

 

Die Hard (SF Anytime)

Første film har 8.2 / 10 på imdb - men her er det jo også en hel samling

Her finner du Die Hard-samlingen!

Det er jul i LA og i en skyskraper feirer et storkonsern sin årlige julefest. Men festen blir avbrutt av terrorister som vil presse til seg en enorm sum penger. De er forberedt på alt, men mot politimannen John McClane, hvis kone er et av gislene, har de intet forsvar. En av filmhistoriens villeste katt-og-mus-lek i toppen av en skyskraper.

 

The Julekalender, serie (TV2 Play)

7.6 / 10 på imdb

Her finner du The Julekalender.

Dette er jo virkelig bare en klassiker... Tre nisser må hente en magisk nøkkel i Trøndelag, men jaktes på av de onde nåsåene.
(Pssst... Jeg var livredd for denne som barn, så kanskje vent litt med de minste her, hehe. Mvh Linn)

 

Harry Potter-maraton (HBO Max)

Også priceless – Første film har fått 7.6 / 10  og siste film har 8.1 / 10 på imdb

En gutt får vite på 11-årsdagen sin at han er den foreldreløse sønnen til en heks og en trollmann, og at han selv har magiske krefter. Harry blir invitert til å begynne på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom og tar fatt på sitt livs eventyr.

Her finner du hele samlingen.

 

Humor / Lettbent

Violent Night (Sky Showtime)

6.7 / 10 på imdb

Her finner du den!

Julenissen kjemper mot et elitelag av leiesoldater når de bryter seg inn på et familieanlegg og tar gisler på julaften.

 

Fatman (Nordisk Film +)                 

5.9 / 10 på imdb

Her finner du Fatman!

I dagens skrudde verden fins julenissen virkelig, og han er blakk, siden de fleste barna er slemme og staten ikke subsidierer arbeidskraftskostnadene hans når etterspørselen går ned. Han er en fordrukken, pistolviftende hardhaus, for når du flyr rundt hele verden hender det noen ganger at folk skyter igjen.

 

Den Tiden På Året (Nordisk Film +)

6.2 / 10 på imdb

Her finner du den i Telia Play!

Hjemme hos Katrine og Mads er luften stinn av jul, - alt er akkurat så kaotisk og tradisjonelt som det pleier å være når familien samles denne ene kvelden i året for å spille 'generasjonsspillet' som en lykkelig og harmonisk familie. Men under overflaten lurer mange års sjalusi, mistro og misforståelser mellom de to søstrene, deres ektemenn og deres fraskilte foreldre, når de samles under samme tak til duften av juleand og rødkål.

 

 

Hvis du er i det romantiske hjørnet

 

Christmas Alone Together (TV2 Play)

6.5 / 10 på imdb

Her finner du Christmas alone together.

I løpet av julen drar Megan og hennes farsfigur for å finne hans fortapte kjærlighet. Vil Megan finne sitt livs kjærlighet underveis?

 

This is christmas (Sky Showtime)

6.9 / 10 på imdb

Her finner du This is Christmas.

Når Adams pendletog går i stykker uken før jul, og strander ham og andre passasjerer på den engelske landsbygda, inviterer han spontant alle på toget til juleselskap.

 

Must love christmas (Sky Showtime)

6.5 / 10 på imdb

Her finner du Must Love Christmas

En anerkjent forfatter befinner seg snøbundet i byen Cranberry Falls, hvor hun uventet blir involvert i en kjærlighetstrekant mellom barndomsforelskelsen og en reporter.

 

Love hard (Netflix)

6.3 / 10 på imdb

En jente fra Los Angeles, uheldig i kjærligheten, forelsker seg i en fyr fra Østkysten på en dating-app og bestemmer seg for å overraske ham i ferien, bare for å oppdage at hun har blitt lurt av en annen person. Denne lystige romantiske komedien følger hennes forsøk på å fange kjærligheten.

 

 

Listen over julens klassikere på skjermen er lang, men heldigvis trenger vi ikke utallige strømmetjenester for å få sett dem! Med Telia Play har du (nesten) alle strømmetjenester og kanaler i ett. Og du trenger ikke la deg stoppe om TV-poengene ikke strekker til. Nå er det enkelt å velge inn, og ut, og tilbake igjen. Når du vil og så ofte du vil. Med ett klikk plusser du inn HBO Max. Eller minuser ut Nordisk Film. Alt kan gjøres direkte fra Telia Play-appen.

Her kan du bestille TV fra NEAS!

 

Tips fra dere!

Vi elsker å få deres Julefavoritter, så gjerne send oss ei melding, en kommentar eller en mail med hva du absolutt må se i jula - så fyller vi på denne lista. Målet er nemlig å fylle på til dette blir den ultimate juleunderholdningslista 🎄👌

Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet (SF anyime)

6.9 / 10 på imdb

Vi følger de fire søsknene Pevensie - Lucy, Edmund, Susan og Peter - som lever i England under andre verdenskrig. Når de leker gjemsel på det store godset, som eies av en mystisk professor, trer de inn i landet Narnia gjennom et magisk klesskap. Der oppdager barna et vakkert, og en gang i tiden et fredelig land som befolkes av snakkende beist, dverger, fauner, centaurer og kjemper.

Her finner du Narnia - Løven, heksa og klesskapet!

(eller du kan se den gode gamle på YouTube, her)

Grinchen (HBO Max)

6.3 / 10 på imdb

Grinchen er et bittert vesen som lever inni fjellet Mount Crumpit med utsikt over småbyen Whoville. Mens innbyggerne i Whoville frenetisk forbereder julefeiringene, bestemmer Grinchen seg for å sette en stopper for julen en gang for alle.

Her finner du Grinchen!

 

Gode Jule-serier

Hjem til jul (Netflix)

Asbjørns julekalender (2 play)

Wenches julekalender (2 Play)

Snøfall 2 – Årets julekalender på NRK

Julestorm (Netflix)

 

Alle mot alle – julespesial (TV Norge) 

Hva med litt quiz-morro for hele familien?

Her får du servert mange spennende spørsmål og gode funfacts – perfekt å sette på for hele familien etter middag, når man er for mett til å gjøre noe annet.

 

For ikke å glemme – peiskosen!

Har du ikke peis? Eller har du peis, men varmepumpa varmer mer enn bra nok? Frykt ikke! Netflix har tingen for deg! For første gang i 4K Ultra HD – kan du la favorittpeisen knitre og fylle stuen din med en varm høytidsstemning. Her finner du årets virtuelle favorittpeis i Netflix!

Ekstra-peis-tips: du finner også en egen Hogwarts-peis, Game of Thrones-peis og Rick and Morty-peis på HBO Max! 

 

Julesamlinger

Her kan du scrolle deg gjennom samlingene som allerede er satt opp, proppfulle av juleinnhold!
Kjekt hvis du ikke heeelt klarer å bestemme deg.

Samling i Netflix her! 

Samling i Telia Play her!

 

Kjør adventstid og snart juleferie da dere! 🎄🎅🍞 

21.mai.2024

HBO max + Discovery+ = max

TV - av Linn A. Djuvsland

Max kombinerer alt du elsker fra HBO Max, inkludert Warner Bros., Cartoon Network og DC-universet, med direktesendt sport og direktekanaler som TVNorge, FEM, REX og Discovery. Dessuten får du muligheten til å strømme hvert eneste øyeblikk fra OL i Paris 2024 på alle Max-abonnementene!
Les mer
16.mai.2024

Nå kan du velge inn Prime i valgmenyen!

TV - av Frank S. Talberg

Nå kan du velge inn hele Prime-universet via valgmenyen. Det betyr at du finner massevis av kjente storfilmer og serier, som for eksempel superpopulære Fallout som hadde premiere 11. april i år.
Les mer
05.mars.2024

Vil du se Premiere League til markedets beste pris?

TV - av Frank S. Talberg

KAMPANJE! Nå kan du dykke ned i en gigantisk verden av sport, filmer og serier - alt for kun 599 kr per måned
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE