Momsfritak for nyhetstjenester fjernes av regjeringen

Regjeringen har fjernet momsfritaket på elektroniske nyhetsmedier i det nye statsbudsjettet fra 1.januar 2023. Dette fører til en prisøkning på TV-produktene. TV- og strømming 50 poeng vil fra fra 1.januar 2023 koste 539,- pr. mnd.

Les mer på regjeringens nettside her.

Ofte stilte spørsmål

Hvem har bestemt dette?

Regjeringen har besluttet å fjerne dagens momsfritak for distribusjon av nyhetsinnhold fra 1. januar 2023.

Kan jeg slippe prisøkningen ved å fjerne nyhetskanaler?

Nei, det går ikke. Momsfritaket for elektroniske nyhetstjenester gjelder nyhetsinnhold på kanaler som til en hver tid inngår i TV og strømmepakken fra NEAS.

Kan jeg si opp selv om jeg har bindingstid?

Dette er en avgiftsendring pålagt av staten, og derfor kvalifiseres det ikke som grunn til å heve avtalen. I henhold til NEAS avtalevilkår (punkt 8) gjelder ikke hevingsretten ved økte offentlige avgifter.

Tjener NEAS på denne endringen?

Nei, NEAS tjener ikke noe på endringen. Merverdiavgift, også kalt moms, er en avgift som forbrukere betaler til staten. NEAS, og andre bedrifter, er ansvarlig for å kreve inn denne avgiften fra våre kunder på vegne av staten.

Hvorfor inneholder TV- og strømmepakken så mange nyhetskanaler?

Vi ser at kundene våre ønsker tilgang til fler nyheter fra hele verden, og på andre språk enn norsk. Behovet for nyheter er stort, noe vi eksempelvis så veldig tydelig da krigen i Ukraina brøt ut.

På grunn av dette har vi tilgang på et bredt utvalg nyhetskanaler som kundene valgfritt kan velge å legge til i sine pakker etter behov.

Vil det bli noen endringer på innholdet i TV-pakken?

Nei,innholdet i TV-pakkene endres ikke. Vi fortsetter å være en aktør som har et bredt og godt tilbud av innhold, til konkurransedyktige priser.

Når kommer det ny pris på fakturaen min?

Nye priser gjelder fra 1. januar 2023, når dette kommer på fakturen din avhenger av hvordan du faktureres (månedlig, kvartalsvis osv.)