Markedsblikk for November 2023

08.november.2023 - På jobben - av Turid H. Sevaldsen
Den helt store begivenheten på markedene i oktober var selvsagt terrorangrepet i Israel og det påfølgende krigsutbruddet, med konsekvenser som markedene fortsatt prøver å finne ut av.

Etter en ekstremt billig start på høsten begynte både system- og områdeprisene å stige i sluttenav oktober. Vi ser nå enkelttimer over 1 krone/kWh også i NO3. Magasinenes fyllingsgrad i NO3 harsvekket seg og ligger nå på 81,9 %, litt under medianen, men fortsatt litt over i fjor på samme tid.Utviklingen i krigen i Midt-Østen og været vil være de viktigste og avgjørende driverne når detgjelder strømprisen fremover. En kald og tørr vinter med høyt forbruk og lav produksjon i tillegg tilgeopolitisk uro vil gi høye kraftpriser den kommende tiden.

 

Last ned og les hele markedsblikk for november 2023 her

11.juli.2024

Spennende utvikling i Melkvikan næringspark

På jobben - av Linn A. Djuvsland

Spennende utvikling og smidig elbillading i Melkvikan Næringspark. Det sier seg selv at ingen arbeidsdager er like, og at man kommer i kontakt med mange forskjellige både fag og folk.
Les mer
05.juli.2024

Markedsblikk Juli 2024

På jobben - av Margarita B. Gaarder og Turid H. Sevaldsen

Merkbare prisfall på futuresmarkedene. Det har vært en våt, mild og til tider også vindfull start på sommeren, og dette har sendt prisene nedover på det nordiske futuresmarkedet.
Les mer
14.juni.2024

Markedsblikk for juni 2024

På jobben - av Margarita B. Gaarder og Turid H. Sevaldsen

Nye prisstigninger på tvers av markedene. Mai ble preget av stigende priser, både på det nordiske futuresmarkedet og på resten av de europeiske energimarkedene, først og fremst gassmarkedet.
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE