Nå kommer strømstøtten for desember

05.januar.2023 - Hjemme - av Camilla Husby Ludviksen
I desember var den gjennomsnittlige spotprisen i vårt prisområde så høy at privatkunder får strømstøtte gjennom statens kompensasjonsordning. For desember er støtten på 90 prosent av prisforskjellen mellom 70 øre per kWh og den månedlige gjennomsnittsprisen på kraftbørsen.

Du trenger ikke foreta deg noe for å få strømstøtte – det trekkes automatisk fra på nettleien. NEAS fakturerer strøm og nettleie på samme faktura, så strømstøtten trekkes direkte fra strømregningen. Nederst finner du ofte stilte spørsmål og svar. 

Så mye får du i strømstøtte for desember

Den gjennomsnittlige spotprisen (ekskl. mva.) for desember 2022: 

  • NO3 - Midt-Norge - 181,53 øre/kWh

 Det gir følgende strømstøtte (inkl. mva.) for vårt prisområde:

  • NO3 - Midt-Norge - 125,47 øre per kWh.

For desember er støtten på 90 prosent av prisforskjellen mellom 70 øre per kWh og den månedlige gjennomsnittsprisen på kraftbørsen.

Strømstøtten er basert på strømforbruket ditt og snittprisen i vårt område. Det er det lokale nettselskapet ditt som administrerer kompensasjonsordningen.

Hvem får støtte? 

  • Privatboliger - JA
  • Boligselskap, boligsameier, boligaksjeselskap - JA
  • Fritidsboliger - NEI
  • Næring og bedrifter - NEI

Alle privatkunder får støtte for strømmen de bruker. Ordningen gjelder også for boligselskap (borettslag, boligsameier, boligaksjeselskap osv).

Overstiger den gjennomsnittlige spotprisen i vårt område, Midt Norge (NO3), 70 øre eks mva. i løpet av en måned, får du kompensasjon fra staten. Strømstøtten gjelder for strømforbruk opp til 5 000 kWt per måned. Det er få som bruker mer strøm enn dette.

Du får kompensasjon uansett hvilke strømavtale du har, det vil si at privatkunder med NEAS Basis, NEAS Fast og NEAS Spot får støtte.  

Dersom du eier fritidsbolig får du ikke kompensasjon for strømforbruket på denne adressen. 

Les mer om strømstøtteordningen

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva om strømstøtten blir mer enn nettleien min? 

Dersom strømstøtten blir høyere enn nettleien, vil du få utbetalt resterende støtte på den kontoen du betaler NEAS-regninger fra. 

Hvem får strømstøtte?

Alle privatkunder får støtte for strømmen de bruker der de bor. Ordningen gjelder også for boligselskap (borettslag, boligsameier, boligaksjeselskap mm.). Hvis gjennomsnittlig spotpris i ditt område er mer enn 70 øre (ekskl. mva.) i løpet av en måned, har du rett på kompensasjon – uansett hvilken strømavtale du har. En pris på 70 øre ekskl. mva tilsvarer 87,50 øre inkl. mva.

Dersom du eier fritidsbolig får du ikke kompensasjon for strømforbruket på den adressen.

Hva må jeg gjøre for å få strømstøtte? 

Som privat NEAS-kunde trenger du ikke å foreta deg noe som helst for å få støtte - beløpet du har krav på trekkes automatisk fra fakturaen fra NEAS.

Jeg har krav på strømstøtte, men den er ikke kommet med på månedens faktura. Hva gjør jeg?

Vi anbefaler at du tar en kontroll av nettleie-delen på fakturaen din, og tar kontakt med ditt lokale nettselskap om du ikke har fått strømstøtte for en bolig som skal falle inn under støtteordningen. Forklaringen kan være at eiendommen er registrert med feil egenskapsdata hos nettselskapet, eventuelt at den ikke er registrert som bolig i matrikkelen hos kommunen.

Finn ditt nettselskap her

Jeg har nettopp byttet strømleverandør. Hvorfor får jeg ikke strømstøtte? 

Det er netteier i din region som sørger for at strømstøtten blir riktig. Med fordi du har valgt en annen strømleverandør kommer ikke nettleie på den siste regningen du fikk fra NEAS. Du vil få tilbakebetalt strømstøtten fra netteier eller på strømregningen fra den nye strømleverandøren din. 

22.mars.2024

TV-tips til påska!

Hjemme - av Linn Alnes Djuvsland

Spør du Chat GPT om TV-tips til påsken, så lister den kunstige intelligensen opp flere av tipsene under. Jeg har spedd på med mine egne tips - så forhåpentligvis skal hverken du eller familien din kjede dere mellom skiturer, påskesnop, appelsin og utelek.
Les mer
11.april.2023

Nabolaget vil ha skreddersøm, vi lanserer derfor kollektivavtalen Full Flex!

Hjemme - av Linn Alnes Djuvsland

I en hverdag hvor mer og mer er digitalt og det meste er tilgjengelig on demand, skiller vi oss plutselig mer ut med ulike behov for produkt og tjenester. Der vi før snakket om å bare ha internett, eller å se på TV – snakker vi nå om hvilken hastighet du trenger til ulikt bruk av internettet, og hvor mange kanaler og strømmetjenester du vil ha inn i TV- og strømmepakken din.
Les mer
01.april.2023

Påskeunderholdning for store og små

Hjemme - av Linn Alnes Djuvsland

«Hva skal vi se da?» Hørt det før? Vel... Telia Play har gjort det enklere for deg å finne påskeunderholdning til hele familien med påskesamlinger for de minste, og påskekrim for de litt tøffere. Sjekk ut her, og del en fin TV-kveld med de du er glad i, eller alene med favorittserien.
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE