6 gode grunner til å kjøpe hjemmelader

08.juni.2021 - Elbillading - av Camilla Husby Ludviksen
Har du eller skal du kjøpe elbil i nærmeste fremtid? Da lurer du kanskje på om det lønner seg å investere i elbillader? Her gir vi deg seks gode grunner til hvorfor du bør gå til innkjøp av en elbillader hjemme!

1. Økt sikkerhet

Mange lader fortsatt elbilen hjemme gjennom stikkontakt. Dette selv om en vanlig stikkontakt ikke er egnet for å ta imot så store strømmengder over tid. Stikkontakten kan rett og slett bli overbelastet og det kan oppstå varmegang - som igjen kan føre til brann. Det er anbefalt fra Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap å ha egen hjemmelader om du skal lade bilen hjemme!

Ved installasjon av egen hjemmelader tas det en ekstra sjekk på at overspenningsvern er installert. Dette øker sikkerheten mot eventuelle ødeleggelser av bilens elektronikk og elektrisk utstyr i huset ved f. eks lynnedslag. 

En hjemmelader øker sikkerheten betraktelig! Skulle det oppstå feil gir laderen beskjed, og laderen stopper strømtilførselen når bilen er ferdig ladet. 

2. Forskriftsmessig installasjon

Laderen installeres også etter gjeldende forskrift og har jordfeilbryter type B som fjerner risikoen for farlig støt ved lading. Vi bruker bare sertifiserte elektrikere når vi installerer elbillader. Vi gjør en forskriftsmessig installasjon som sikrer at lading av elbil skjer i henhold til gjeldende regler og forskrifter for elsikkerhet. 

3. Lade raskere

Det å lade raskere er også en god grunn til å investere i en hjemmelader. Lader du med stikkontakt får du en ladeeffekt på opptil 2,3 kW, mens en ladeboks gir en effekt på 3,7-22 kW. Dette tilsvarer en ladet rekkevidde på 18,5 - 110 km per time. Hvor raskt bilen din lader avhenger av flere faktorer - men med en hjemmelader med høy effekt er du godt skodd for fremtidens lading!

Vår installatør vil ta en gjennomgang av ditt elektriske anlegg før installasjon, for å se hvor høy effekt din lader vil få. Sammen med installatør kan du også se på hvilke investeringer som eventuelt skal til for å få en høyere effekt om du ønsker dette. 

4. Rustet for fremtiden 

Investerer man i en hjemmelader er man forberedt på fremtidens behov og funksjonaliteter. En smart ladestasjon gir muligheter for styring av strømforbruket. Da kan du for eksempel stille inn laderen til å lade når strømmen er billigst. 

Etterhvert som fossilbilene byttes ut med elektriske biler, øker også behovet for å kunne lade smartere, raskere og mer effektivt. Smarte ladere kan fordele strømmen mellom flere ladebokser, også når huset har begrenset strømkapasitet. 

5. En investering som øker verdien på boligen 

Har du installert en hjemmelader i boligen din er dette et godt salgsargument og kan være med på å øke verdien på boligen. Boliger med elbillading vil bli enda mer attraktive i fremtiden fordi en stadig større andel av bilparken blir elektrisk. 

6. Rentefri nedbetaling

Er du strømkunde av oss? Da kan du velge å foreta en rentefri nedbetaling av elbilladeren over strømfakturaen! 

Bestill hjemmelader

 

08.juni.2021

6 gode grunner til å kjøpe hjemmelader

Elbillading - av Camilla Husby Ludviksen

Har du eller skal du kjøpe elbil i nærmeste fremtid? Da lurer du kanskje på om det lønner seg å investere i elbillader? Her gir vi deg seks gode grunner til hvorfor du bør gå til innkjøp av en elbillader hjemme!
Les mer
21.april.2021

Elbillading i næringsbygg - hva bør dere tenke på?

Elbillading - av Fredrik Skogrand

Vurderer dere å skaffe elbillader på jobb - og lurer på hva dere bør tenke på? Her får dere en god guide til hvordan dere skal få smart og effektiv lading også på jobb.
Les mer
31.august.2020

Ladekapasitet med Easee-laderen

Elbillading - av Jørgen Larshus Klokseth

Visste du at det ikke er selve ladeboksen som gir begrensingen på ladefarten? Men at bilen du har bestemmer hvor fort den lader?
Les mer
WEBMAIL MITT NEAS MIN SIDE