Hvorfor må jeg ha hjemmeladestasjon når jeg kan lade med stikkontakt?

Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap (DSB) fraråder dette av samme grunn som at koketoppen på kjøkkenet ikke skal benytte vanlig stikkontakt: langvarig og høybelastning av det elektriske anlegget. DSB skriver på sine hjemmesider:
«DSBs klare anbefaling er å installere en Mode 3/på-vegg-lader fordi denne gir best sikkerhet, lader raskt og har stor fleksibilitet. Den synlige forskjellen mellom Mode 2 og Mode 3 er at en Mode 3-lader har ladeboksen skrudd fast på veggen».

Hjemmeladeren kan ha fast kabel som plugges i bilen eller være utstyrt med en type 2 kontakt hvor bileieren har egen kabel. Normalt sikres denne laderen med 16A eller 32A sikring. Det skal egen kurs med type B jordfeilbryter på denne laderen også. Fordelene med å kunne plassere en større sikring på kursen er at batteriene kan lades raskere.
På DSB sine sider kan du lese mere om lading og sikkerhet 

Fant du det du lette etter?
Ja
Nei

Dette skjemaet skal kun brukes for å gi konkret tilbakemelding på innhold på nettsidene og er ikke et kontaktskjema. Trenger du hjelp eller har du andre henvendelser? Ta kontakt med kundesenteret på 71 56 55 25, send en e-post til kundeservice@neas.mr.no eller send oss en melding på Facebook.

For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.

Takk for tilbakemeldingen!
Vi jobber kontinuerlig for at nettsidene våre skal bli bedre. Din tilbakemelding blir tatt med i vurderingen av hvordan vi skal forbedre sidene framover. Vi gjør oppmerksom på at meldingen ikke blir besvart. Har du spørsmål du ønsker svar på, kontakt vår kundeservice.