Økende trend i phishingforsøk

Advarsel: Økende trend i phishingforsøk

Det sendes for tiden ut falske e-poster som utgir seg for å være fra IT Administrator av NEAS Online. Vi i NEAS vil aldri be deg om kredittkortinformasjon eller passord og koder i en henvendelse via e-post. Har du oppgitt kort- eller kontoinformasjon, sperr kort og kontoer umiddelbart, og ta kontakt med banken din! Har du gitt fra deg brukernavn og passord på tjenester du bruker - bytt passord umiddelbart!

Phishing er en form for svindel der uvitende ofre gir de kriminelle tilgang til bankkontoer eller personlig informasjon, ofte via e-post eller SMS. Vi har sett en økende mengde forsøk på phishing på vår webmail-tjeneste.

Les mer om phishing på nettvett.no

Her er noen eksempler på hvordan en svindel e-post kan se ut:

Eksempel på en svindel-epost

Eksempel på e-post svindel

På nettvett.no kan du få gode tips og råd til hvordan du avslører en svindel e-post

Les mer om falske e-poster på Nettvett.no
Les mer om phishing
Les mer om hvordan du lager et sterkt passord