Dugnadsfiber

Vi klarer ikke å grave opp hele Nordmøre alene, men med din hjelp får vi det til. Du og dine naboer kan avgjøre hvor raskt dere får fiber til nabolaget. Dann et dugnadslag og få fart på fiberen!

Start en Facebookgruppe

«Vi som vil ha fiber til...». Facebook er en genial plattform å bruke til å skape engasjement. Opprett en gruppe, inviter dine naboer, og gi oss et hint når interessen er der!

Samle inn underskrifter

Heng en signaturliste på det lokale samvirkelaget, eller gå fra dør til dør og samle underskrifter fra lokale fiberentusiaster. 

Kontakt lokale ildsjeler

Hvert nabolag har noen mennesker som har et ekstra stort hjerte for det lokale. Oppsøk en lokal ildsjel, og få god drahjelp!

Grav grøfta selv

Eier du eller en av dine naboer en traktor? Graver dere grøfta selv, er dere et stort steg nærmere fiber i stikkontakten!

Hvordan grave grøft?

Hvordan foregår utbyggingen?

Vi legger en plan
Vi mottar stor interesse for fiber i ditt nabolag, og begynner å planlegge utbygging. Tiden dette tar avhenger av hvor stort området er, men vi pleier å beregne 1-2 måneder. Vi gir et pip når vi starter utbyggingen.

Vi graver grøfta
For å kunne legge fiberen i ditt nabolag, trenger vi en grøft. Denne graves enten av oss, eller av deg og dine naboer som egeninnsats. Dette blir vi enig om på forhånd.

Vi legger fiberen
Fiberen legges først i gata — deretter fører vi den inn til hver enkelt husvegg i nabolaget. Utbyggingen tar vanligvis 3-6 måneder.

Vi rydder opp
Når fiberen er lagt i bakken begynner vi å rydde. Det innebærer både grusing, asfaltering, såing av plen, beplanting og annet. Det skal ikke vises at vi har vært på besøk

Vi installerer farta
Når alt er klart vil vi kontakte deg for å avtale tidspunkt for installasjon innvendig. Med fiberen i hus, er du godt rustet for en lynrask framtid. Det er bare å glede seg!

Nå kommer fiber til Goma