Fiber til Rensvik - Vi starter utbyggingsprosjektet nå!

Vi besøker nå kunder i gatene på Rensvik (se liste nederst) som gjenstår for fiberutbygging. Vi er glad for at de aller fleste ønsker å fortsette som bredbåndskunde hos oss i NEAS - slik at de også kan fortsette å støtte opp om lokal verdiskapning. 

Fiber til disse gatene sto allerede på  utbyggingsplan for 2020/2021. For å vise at vi mener alvor med å levere fremskynder vi nå utbyggingen.  

HVA SKJER FREMOVER
I de kommende dagene og ukene skjer følgende fra vår side:

 • VI BESØKER ALLE
  Ta vel imot våre selgere. Vi er avhengig av god oppslutning for å kunne starte grave/trenche-delen av utbyggingsprosjektet. Om vi ikke kommer i kontakt med deg kan du gjerne ringe oss på 456 72 688. 
 • UTBYGGINGSPROSJEKTET STARTER UMIDDELBART*
  Vi har allerede startet prosjektet og planlegger graving/trenching i nær fremtid og leveranse av fiber til husstander fra desember og videre inn i vinteren. Mer om detaljene i hva utbyggingen innebærer finner du lengre ned på siden. 
 • OPPGRADERT HASTIGHET PÅ KABEL, KOSTNADSFRITT*
  Alle som bestiller fiber og har internett over kabel fra NEAS fra før, vil om få dager få oppgradert hastighet til inntil 200 Mbps. Da får du mer fart allerede nå, mens du venter på å få fiberen i hus. Se mer om det praktiske lengre ned på siden. 
*NB! Utbyggingen og kostnadsfri oppgradering av hastighet på kabel forutsetter at så mange som mulig bestiller fiber fra NEAS. 

 

Mer informasjon om utbyggingsprosjektet

Et utbyggingsprosjekt har noen faste trinn som må gjennomføres

 • Prosjektering av området, planlegge hvor skal traseer skal gå osv.
 • Gravesøknad til kommunen
 • Gjennomføre graving og/eller trenching for fremføring av fiber i gatene
 • Fremføring av fiber fra gaten og inn til den enkelte husvegg
 • Oppkobling av utstyr og aktivering hjemme hos kunde

Normalt tar et slikt prosjekt mellom 9-12 måneder. I ditt boligområde vil vi ha et høyere tempo, og planlegger for å være ferdig allerede vinteren 2021. Om alt går som planlagt, uten tidlig frost i bakken, så ligger altså alt til rette for at du har fiber i hus om få måneder.  

Mer informasjon om oppgradering av hastighet på kabel

Mens du venter på fiber vil vi oppgradere hastigheten på internettlinja til 200 Mbps. Ny hastighet blir aktivert så snart vi har en god nok oppslutning om fibertilbudet vårt. De fleste i området ditt har utstyr som takler høye hastigheter. Dersom det viser seg at du trenger nytt utstyr allerede nå, for å nyte godt av den nye hastigheten, så kommer vi og installerer det du trenger, uten ekstra kostnad. Utstyret du da får vil være det samme som skal brukes på fiberlinjen. 

Trådløs opplevelse i hjemmet kan være en utfordring for mange. Våre montører vil også bistå deg med tips og eventuelt kunne montrere ekstra utstyr for å sikre full dekning i hele boligen din. 

Liste over gater som er omfattet av dette utbyggingsprosjektet:

Grinndalen
Vågamyran
Vågatjønnvegen
Vågahammaren
Bolgvegen

Velg lokalt!
Fordelene med en lokal leverandør av TV, internett og strøm er mange Med deg på laget kan vi gi enda mer til nabolaget.
Les mer her